Home Vijesti GORE ČAK I OD CIGARETA: Ovo je glavni razlog rane smrti kod mnogih ljudi!

GORE ČAK I OD CIGARETA: Ovo je glavni razlog rane smrti kod mnogih ljudi!

2 min read
1
3,054

Neke loše navike kao što su pušenje, alkohol ili nezdrava prehrana će svakako uništiti naše zdravlje i uzrokovati određena oboljenja i smrt. Ipak, na još neke stavri trebate obratiti paažnju kako biste bili zdraviji.

Kao što smo već reli, zdarva ishrana je ključna u mnogim stavrima. Ne možete očekivati da ćete biti zdravi, ako se zdravo ne hranite. Znači da vam ne vrijede ni lijekovi, ako se nećete zdravo hraniti pored njihove primjene, vjerujte. Zdravom ishranom ćete spriječiti, ali i izliječiti mnoge bolesti.

Ono na šta možda većina vas ne obraća pažnju jeste kretanje. Fizička aktivnost je itekako bitna za naše zdravlje.

Istraživanja su pokazala da osobe koje se ne kreću (to su i osobe koje se bave kancelarijskim poslovima, te dugo vrmena provode sjedeći) imaju veću šansu da dobiju srčani udar, dijabetes, ali i ostale bolesti. Ne moramo ni naglašavati da ćete dobiti i hemoroide jer se ne krećete dovoljno.

Zato, koliko god bili zauzeti, nađite vremena da makar prošetate. Ukoliko se ne krećete, samo ćete sebi naškoditi. Da znate, često sjedenje porede sa pušenjem. Izuzetno loša navika. Izvor: megagiga.info

Load More Related Articles
Load More By A M
Load More In Vijesti

Check Also

Kći joj je preminula na rukama zbog stvari koje koriste mnoge žene!

Dawn Massabni (56) iz New Jerseyja u SAD-u ispričala je kako je za smrt njezine kćerke kri…