Home Vijesti Sara tvrdi: Otac me pretukao i gurao mi u lice mokraću! (FOTO)

Sara tvrdi: Otac me pretukao i gurao mi u lice mokraću! (FOTO)

9 min read
0
2,303

Sara Sučić, kćerka Stjepana Sučića, pomoćnika ministra branitelja u Vladi Hrvatske Tome Medveda, tvrdi da ju je 14. augusta rano ujutro pretukao otac. Ali, priča je završila ekspresnom pravomoćnom presudom samoj Sari.

-Zabio me u zid, ležao na meni dok se nisam upišala, gurao mi je lice u to, vezao me selotejpom – rekla je za Index Sara Sučić.

Sigurna sam da mu je plan od početka bio da me strpa u zatvor.

Sve je, tvrdi, počelo oko pet sati ujutro kada je, dok je bila na poslu, dobila poruku od roditelja da joj je nestao pas kojeg su joj čuvali. Otišla je u kuću roditelja s posla iz jednog noćnog kluba u kojem radi kao striptizeta.

– Rekli su mi da mi je pas pao sa šestog sprata, a sigurna sam da su ga sakrili da bi isprovocirali sukob – kaže Sara Sučić.

S ocem se počela svađati još dok su tražili psa, a sve je eskaliralo po povratku u porodični dom na zagrebačkom Vidikovcu.

– Dok smo tražili psa, govorio mi je: sad te imam, sad ću te odvesti na policiju. On ne može podnijeti što radim kao striptizeta. Sigurna sam da mu je plan od početka bio da me strpa u zatvor. Mislio je da sam drogirana pa mi je i to htio nakačiti – ispričala je Sara Sučić.

Kada je svađa prerasla u fizički sukob, u sve se umiješao i njen brat Sandro, tvrdi kćerka Medvedova pomoćnika.

– On je ocu dao selotejp da me veže. Toliko me jako stegnuo da imam modrice na ramenima. Ozlijeđena mi je i noga, lice, puna sam modrica – kaže Sara Sučić.

– Tačno je da sam je pokušao vezati selotejpom. Sve ostalo je laž – rekao nam je Stjepan Sučić.

On tvrdi da je Sara bila agresivna prema majci i da ju je on samo pokušao obuzdati.

– Zločesta je i vrlo manipulativna, vješto stvara konstrukcije. Cilj joj je uništiti me. I finansijski i svakako. Otkako je dobila prvu mengu, kao da je sotona ušao u nju – rekao je Stjepan Sučić, uz nebrojene teške uzdahe.

Tvrdi da je i očekivao da će mu se kćerka pokušati osvetiti.

– Ona ima i savjetnike koji utječu na sve to. Ne znam ko su. Ko će znati kakvo je njeno društvo – rekao nam je Sučić.

Sara Sučić kaže da dugo nije u dobrim odnosima s bratom i ocem.

Sara tvrdi da joj je otac zabranio da prijavi silovanje policiji kada je imala 17 godina zbog karijere. Sve zbog njegove karijere i položaja. Međutim, Stjepan Sučić je njene tvrdnje porekao.

U srijedu rano ujutro u domu Sučićevih intervenirala je i policija.

– Više od 20 minuta sam plakala i molila da neko zove policiju. Meni su oduzeli mobitel – rekla je Sara Sučić.

Na koncu je policija i pozvana i privela je nju.

– Vezali su me lisicama i odveli u 2. policijsku postaju. Bila sam sva upišana, pretučena. Kako sam imala alkohola u krvi, oko 10 sati su me odveli na Oranice, a tek oko 13 ljekaru na Sveti duh. Držali su me sve dok u smjenu nije došao tatin prijatelj – kaže Sara Sučić.

Ljekar joj je, prema medicinskoj dokumentaciji, utvrdio lakše tjelesne povrede pa su je ponovno vratili u 2. policijsku postaju.

– Tamo mi je tatin prijatelj policajac, znam ga još otkako sam kao maloljetnica radila neke gluposti. Rekao je da će tata izgubiti posao ako se za ovo sazna – tvrdi Sara Sučić.

Stjepan Sučić je rekao da ona sve izmišlja.

– Bože moj, Bože moj! Sve izmišlja. Ko će joj plaćati stan ako ja ostanem bez posla – odgovorio je na te njene tvrdnje Stjepan Sučić.

U kasnim poslijepodnevnim satima 14. avgusta Sara Sučić je na Općinskom prekršajnom sudu osuđena zbog nasilja u porodici. Nije joj to prvi put, i prošle godine je prekršajno osuđena. Sada mora platiti kaznu od 1.323 KM, godinu joj je zabranjeno približavanje majci, a određena joj je i mjera obaveznog psihosocijalnog tretmana u roku od šest mjeseci.

Kriva je što je dana 14. avgusta 2019. godine u 05:40 sati u stanu ponovila nasilje na štetu majke Zdenke Sučić, što je kod majke izazvalo osjećaj straha, uznemirenosti i povredu dostojanstva, zbog čega je otac pozvao policiju na intervenciju, stoji u presudi te se, uz kaznu, navodi da može doći u stan uzeti svoje stvari samo u pratnji policije.

Kaže da je sve priznala jer su je držali pretučenu i zapišanu.

– Na Sudu sam sve priznala jer su me cijeli dan držali tako pretučenu, smrdljivu i upišanu. Samo sam htjela da sve završi. Priznala sam i osuđena sam, a ja sam žrtva – tvrdi Sara Sučić.

– Samo smo joj htjeli pomoći. Imamo jedno divno starije dijete, koje u životu ni cigaretu nije zapalilo, i nju koja ovo radi. Sjeli smo i dogovorili se sa sutkinjom da joj se pokuša pomoći – rekao je Stjepan Sučić. fokus.ba

Load More Related Articles
Load More By A M
Load More In Vijesti

Check Also

BOŽIJI DAR: S devet godina će diplomirati, a iduće godine upisuje doktorat!

Laurent Simons, devetogodišnji dječak iz Belgije, u decembru će diplomirati na Tehnološkom…