Home Vijesti (VIDEO) PLAĆALI 12.000 EVRA NEDELJNO DA BUDU NA JAHTI, A KAD SU UPLOVILI NA HVAR POČEO JE PAKAO: Italijanski menadžer poslao poruku prijatelju, a onda mu je pozlilo

(VIDEO) PLAĆALI 12.000 EVRA NEDELJNO DA BUDU NA JAHTI, A KAD SU UPLOVILI NA HVAR POČEO JE PAKAO: Italijanski menadžer poslao poruku prijatelju, a onda mu je pozlilo

4 min read
0
1,519

(VIDEO) PLAĆALI 12.000 EVRA NEDELJNO DA BUDU NA JAHTI, A KAD SU UPLOVILI NA HVAR POČEO JE PAKAO: Italijanski menadžer poslao poruku prijatelju, a onda mu je pozlilo

Jedrenjak “Atlantia” na kojem je preminuo italijanski menadžer Eugenio Vinci (57) na Hvaru je u vlasništvu preduzeća “Navis”, potvrdilo je Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture. Iznajmljivanje broda na nedelju dana iznosi 11.900 evra.

Iz Registra pomorskih brodova vidi se da je jedrenjak “Atlantia” izgrađen 1992. godine u Turskoj. Kako se vidi na stranicama preduzeća, brod je renoviran 2009. i 2015. godine. “Atlantia” je duga 21 metar, a široka 6,4 metra. Trup broda je od drveta, a pogonska mašina je četvorotaktni dizel.

To je jedrenjak za grupe do 11 osoba koji ima klimatizovan salon, trpezariju i kuhinju. Na brodu su četiri duple i jedna trokrevetna kabina s kupatilom i klima-uređajem.

Nedeljni najam u sezoni iznosi 11.900 evra, a izvan sezone oko 10.000 evra.

Da podsetimo, petoro ljudi je prevezeno u splitsku bolnicu nakon što im je pozlilo na brodu, dok je italijanski menadžer Eugenio Vinci preminuo. Troje odraslih je stabilno, ali brat (5) i sestra (14) su u kritičnom stanju.

Italijanski turisti otrovali su se u utorak usled curenja ugljen-monoksida iz broda.

Inače, Vinciju je pozlilo u brodskom toaletu pa je pri padu udario glavom u kadu.

“U 10 sati sam ušao u toalet i našao Eugenija u kadi. Imao je razbijenu glavu”, rekao je Bruno Mankuzo, gradonačelnik Sant Agata Militelja, kome je takođe pozlilo, ali je uspeo da se oporavi.

Mankuzo je probudio odrasle, ali ne i decu koja su, kaže, već bila u komi. Eugenio je u kadi, navodno, ležao više od četiri sata.

Oglasio se i Paolo Di Laura Fratura, Vincijev prijatelj.

“Poslao mi je poruku s mora pre nekoliko dana. Napisao mi je: ‘Ovde je pravi raj, ti si još jedini koji radi’. Bio je tako srećan. Ne mogu da verujem da ga više nema. Njegov odlazak je potpuno bizaran”, rekao je Fratura. Dodao je da mu je Eugenio bio kao brat i da ga u zadnje vreme nije često viđao jer je Vinci zbog posla živeo na relaciji Rim – Sicilija. Italijanski mediji pišu da je Eugenio bio veliki ljubitelj mora i da je imao i svoj brod. (Kurir.rs/24sata.hr/ Foto: Facebook/Printscreen)

TOP TRI VIJESTI DANA Posljednja poruka preminulog Talijana na jedrenjaku na Hvaru: 'Ovdje je pravi raj'

TOP TRI VIJESTI DANAPosljednja poruka preminulog Talijana na jedrenjaku na Hvaru: 'Ovdje je pravi raj'

Gepostet von 24sata am Mittwoch, 14. August 2019

Load More Related Articles
Load More By enis
Load More In Vijesti

Check Also

(VIDEO) Ovaj čiča je NAJLUĐI VOZAČ TRAKTORA na svijetu! Ovako nešto nikada nismo vidjeli!

(VIDEO) Ovaj čiča je NAJLUĐI VOZAČ TRAKTORA na svijetu! Ovako nešto nikada nismo vidjeli! …