Home Vijesti (VIDEO) “Ubij ga za Bajram”: Brutalno pretučen Adem Gredić iz Bijelog Polja

(VIDEO) “Ubij ga za Bajram”: Brutalno pretučen Adem Gredić iz Bijelog Polja

8 min read
1
6,290

(VIDEO) “Ubij ga za Bajram”: Brutalno pretučen Adem Gredić iz Bijelog Polja

Adem Gredić (20) iz Rasova kod Bijelog Polja brutalno je pretučen u subotu oko 22.45 časova, ispred pekare “Šar”, preko puta hipermarketa “Voli” u Industrijskoj zoni te opštine.

Tvrdi da ga pretukao I. Raković iz Boljanine, sa još dva njemu nepoznata muškarca.

Gredić je novinarki “Vijesti” ispričao da je u pekaru svratio sa drugom Admirom Bašićem (20) i da su mu tada prišla dva muškarca.

“U trenutku kada smo izašli iz pekare, prišla su mi dva mladića i uhvatili su me pod ruke, dok me je treći mladić – Raković, napao s leđa i počeo da udara nekim predmetom”, ispričao je Adem, prenose Sandžačke.rs.

Rekao je da je jedan od napadača potom prišao njegovom prijatelju Admiru i udario ga više puta, ali da je ovaj nekako uspio da se otrgne i pobjegne u Rasovo, gdje je obavijestio Ademove roditelje.

Gredić je od udaraca pao na asfalt i ležao u nesvjesnom stanju.

Objasnio je da su mu inspektori Centra bezbjednosti saopštili kasnije da je nekim predmetom udaren 18 puta.

U napadu je zadobio teške tjelesne povrede – prelom desne ruke i lijeve noge i naprsnuća desnog i lijevog zgloba, kao i više povreda po glavi.

Njegova braća od amidže Džemal i Mirsad Gredić, saopštili su “Vijestima” da su Ademovi roditelji – Mujo i Selveta, svoje dijete pronašli kako leži u lokvi krvi.

Ademov otac Mujo, potvrdio je da je sina zatekao u lokvi krvi.

“Izgledalo je kao da je neko posuo kantu krvi po njemu i nismo znali ni da li je živ”, kazao je Mujo Gredić.

Kako prenose “Vijesti”, Adem je kazao da napadača Rakovića poznaje iz Rasova, ali da ne može ni da nasluti šta je pozadina napada.

Međutim, na Facebook stranici Bošnjačke stranke Bijelo Polje, uz video snimak napada, objavljeno je da je jedan od napadača na Gredića u trenutku napada uzviknuo: “Ubij ga za Bajram”.

“Ono što zabrinjava jeste izjava jednog od napadača, koga je Gredića dok je primao udarce začuo kako viče ‘ubij ga za Bajram’, navodi se na Facebook stranici Bošnjačke stranke Bijelo Polje.

Gredić se i dalje oporavlja u bjelopoljskoj bolnici.

Iste večeri, uviđaj su uz saglasnost tužilaštva obavili službenici Centra bezbjednosti.

Državni tužilac Slavenko Smolović, saopštio je da je u toku prikupljanje dokaza.

“Dokazne radnje su u toku. Policija ima sumnje prema nekim licima, što će biti potvrđeno nakon pregledanja video snimka koji je izuzet sa pekare i objekta ‘Voli’”, kazao je Smolović. /cazin.net/Foto: print screen cazin.net/

U Bijelom Polju se prije dva dana, 10.08.2019. godine desio nemio događaj, gdje su dva mladića A. Gredić i N. Bašić iz Rasova, ispred pekare "Šar" u blizini tržnog centra "Voli" u Bijelom Polju napadnuti od strane I. Rakovića iz Boljanine i još jednog za sada nepoznatog lica. Tom prilikom Grediću su nanesene teške tjelesne povrede čvrstim predmetom a ni Bašić nije mnogo bolje prošao.Ono što zabrinjava jeste izjava jednog od napadača, koga je A. Gredić dok je primao udarce začuo kako viče "ubij ga za Bajram". Tražimo da se ispita da li je uzrok napada nacionalna pripadnost napadnutih mladića ili nešto drugo. Bijelo Polje je opština koja se diči svojim multivjerskim i multinacionalnim skladom, vjerujemo da ta činjenica predstavlja istinsko bogatstvo ovog grada pa ovaj događa najoštrije osuđujemo i pozivamo nadležne organe da počinioce privedu pravdi.Događaji poput ovog i onog iz Berana, kada je Igor Tomkić iz Berana napadnut samo zato što je Hrvat svakako zabrinjavaju i bude pažnju javnosti, pa je potrebno ovakve slučajeve staviti u fokusu pažnje javnosti i kao prioritetne u radu nadležnih organa.Delegacija BS Bijelog Polja će sjutra posjetiti povrijeđene mladiće koji su smješteni u Opštoj bolnici u Bijelom Polju.Cio događaj snimile su siguronosne kamere pekare "Šar".

Gepostet von Bošnjačka Stranka Bijelo Polje am Montag, 12. August 2019

Load More Related Articles
Load More By enis
Load More In Vijesti

Check Also

(VIDEO) Ovaj čiča je NAJLUĐI VOZAČ TRAKTORA na svijetu! Ovako nešto nikada nismo vidjeli!

(VIDEO) Ovaj čiča je NAJLUĐI VOZAČ TRAKTORA na svijetu! Ovako nešto nikada nismo vidjeli! …